Terug

World Congress on ADHD

Van 6 tot en met 9 mei 2021 organiseerde de World Federation of ADHD het 8th World Congress on ADHD voor psychiaters, psychologen, psychotherapeuten, neurowetenschappers en andere professionals die patiënten met ADHD behandelen.

Het thema van dit online congres was “From child to adult disorder”. Veel sessies stonden dan ook in het teken van de gevolgen van ADHD op volwassen leeftijd: problemen met het functioneren in de maatschappij en een verhoogd risico op middelenmisbruik, hart- en vaatziekten, dementie en – zoals recent duidelijk is geworden – COVID-19. Ook aan bod kwam de optimale keuze tussen stimulantia en wat niet-medicamenteuze behandelingen als gedragstherapie, supplementen, dieet en neurostimulatie kunnen betekenen.

Circa twintig jaar geleden was er maar één geneesmiddel – methylfenidaat – beschikbaar voor ADHD, maar inmiddels is er een ruimere keuze tussen verschillende stimulantia (methylfenidaat en amfetamines). Welke keuze maak je en wanneer switch je naar een ander geneesmiddel? Hierover discussieerden vijf experts onder leiding van dr. Peter Mason in een door Takeda georganiseerde sessie over behandelopties bij ADHD.

Een opname van deze sessie vindt u hier:

Omdat het bijhouden van nieuwe ontwikkelingen in het vakgebied een uitdaging blijft ontwikkelde Aandacht voor ADHD voor u een congresverslag.

Dit verslag geeft u een indruk van dit uitgebreide congresprogramma.